O homeopatiji

 
   
 


homeopatija
 

Bavljenje veterinom i medicinom uopšte, determinisalo je moje različite poglede na lečenje životinja i ljudi.

Takav stav odredila je homeopatija kao disciplina koja posmatra i leči i životinje i ljude u celini.

Nedovoljnost postizanja optimalnih rezultata određenim načinima i sistemskim ograničenjima konvencionalnog lečenja, kao i pristupa u odnosu na pacijenta, uzrokuje potrebu za potpunijim pristupom održanja zdravlja, i u slučaju bolesti traži kompletniji odnos prema obolelom organizmu.

Homeopatija poštuje zakone zdravlja, bolesti i snage. Pomoću nje je moguće pokrenuti organizam da se sam izbori sa bolešću i da funkcioniše u skladu sa emotivnim, fizičkim i mentalnim karakteristikama obolelog koje izdvajaju svakog ponaosob od ostalih, praveći tako osobenost jedinke, pa iz tog proizilazi jedinstvenost pristupa i lečenja.

Upotrebom homeopatskog leka uspostavlja se poremećena ravnoteža pacijenta.

Smatra se da su svi simptomi bolesti izraz neravnoteže unutar celine obolelog, pa zato i lečimo pacijenta, a ne bolest. U skladu sa ovim, sam Paracelzus, koji je živeo i radio u XVI veku rekao je: „ONI KOJI UKLANJAJU EFEKTE BOLESTI, TJ. NJIHOVE SIMPTOME SU KAO ONI KOJI ZAMIŠLJAJU DA MOGU DA OTERAJU ZIMU ČISTEĆI SNEG ISPRED VRATA! NE UZROKUJE SNEG ZIMU, VEĆ JE ZIMA UZROK PADANJA SNEGA“. Ovo jednostavno, ali esencijalno poređenje je nešto što me kao vodilja vraća na početak i tog poređenja se najradije sećam kao aksiomatske postavke.

ŠTA SVE LEČI HOMEOPATIJA:

afte, alergije, alopecija-opadanje dlake, alergijske reakcije-ubodi, anksioznost, artritis, bubrezi-akutna, hronična upala, bubrezi-pesak, kamen, bradavice, bolovi kod fraktura, uriniranja, povrede nerava, dehidracija, demodikoza, dispepsija, graviditet, gojaznost, gliste, hemoroidi, inkontinencije-nevoljno umokravanje, imunitet- jačanje, infekcije-jačanje imuniteta, istegnuća, iščašenja, promene zuba, jetra, masna, jetra oštećena zbog piroplazmore, krajnici-akutni, hronični kašalj, kašalj ponavljajući,kašalj suvi, konjuktivitis, kožne infekcije, kožne promene, akne, ekcemi, osip, mastitis, metroragije, modrice, mučnina, mučnina-povraćanje, mučnina-vrtoglavica, nadutost, nesanice, oticanje-edemi, osip, opekotine, piometra-gnoj u materici, otvorena i zatvorena piometra, prehlade sa spororastućom temperaturom, prehlade sa curenjem nosa - transparentnim ili gnojavim, prehlade-reumatizam, prehlade-bronhitis, prehlada-začepljen nos, proliv vezan sa nicanjem zuba, proliv sa grčevima, promuklost, rane, reumatski bolovi, sinuzitis, slabost, spazmi-grčevi, srčane bolesti, strahovi, šuga, štenećak, sunčanica-toplotni udar, tumori, temperatura, ujedi krpelja, komaraca, buva, umor-manjak vitalnosti, upala uha-akutna i hronična, zatvor, zubobolja.

 

BILJANA LEPETIĆ DR.VET. MED HOMEOPATA
 

 
 
         Design by NormaReclamare
“ONI KOJI UKLANJAJU EFEKTE BOLESTI, TJ. NJIHOVE SIMPTOME SU KAO ONI KOJI ZAMIŠLJAJU DA MOGU DA OTERAJU ZIMU ČISTEĆI SNEG ISPRED VRATA! NE UZROKUJE SNEG ZIMU, VEĆ JE ZIMA UZROK PADANJA SNEGA”